Samsung je třeba pochválit za vylepšení baterií u nejnovějších produktů

Kapacita a výdrž baterie bude vždy důležitým parametrem mobilního zařízení, ať už jde o smartphone, bezdrátová sluchátka nebo chytré hodinky.

Společnost Samsung však neodvádí důsledně skvělou práci při zajišťování této metriky. Například modely Galaxy S22 a Galaxy S22+ mají baterie menší než Galaxy S21 a Galaxy S21+. Řada Galaxy Z Flip má objektivně mizernou baterii od svého vzniku a společnost Samsung také snížila kapacitu baterie mezi modely Galaxy Z Fold 2 a Galaxy Z Fold 3.

Jinde však odvedla solidní práci. Smartphony Galaxy S Ultra jsou vybaveny velkými bateriemi s kapacitou 5 000 mAh od doby, kdy společnost Samsung začala tyto modely Ultra vyrábět. Také zařízení Galaxy, která nejsou vlajkovými loděmi, v posledních několika letech soustavně dostávají vylepšení kapacity baterie (např. model Galaxy A53 má baterii o 500 mAh větší než model Galaxy A52). A zdá se, že společnost Samsung nemá v úmyslu přestat tyto upgrady baterií přinášet. Například nově oznámený smartphone Galaxy Z Flip a chytré hodinky Galaxy Watch 5 Pro jsou vybaveny výrazně většími bateriemi.

Podle všech uniklých informací dostane Galaxy Z Flip 4 baterii s kapacitou 400 mAh (a konečně také podporu 25W nabíjení). Hodinky Galaxy Watch 5 Pro by mezitím měly mít nejméně o 60 % vyšší kapacitu baterie než větší modely Galaxy Watch 4. Uznáváme, že tato vylepšení baterie byla poměrně důležitá a mnozí budou namítat, že by za ně Samsung neměl být chválen a že společnost dělá jen to, co bylo v první řadě nutné. Já si však myslím něco jiného. Samsung totiž ukazuje, že se rychle učí.

Vždyť teprve loni přešel Samsung u svých hodinek na platformu Wear OS od Googlu. O systému Wear OS je známo, že ve srovnání s platformou Tizen společnosti Samsung na tom není s výdrží baterie tak dobře. Místo toho, aby Samsung zákazníkům pouze řekl, aby se s tím smířili, již tuto nevýhodu řeší, což je skvělé vidět.

Při tom všem doufejme, že Samsung bude v příštích letech pokračovat v sérii vkládání větších baterií do všech svých produktů, protože s tím, jak jsou mobilní zařízení schopna plnit stále složitější úkoly, je dostatek potřebné šťávy k jejich provádění důležitější než kdykoli předtím.

Zdroj: sammobile.com