Váš iPhone 14 má pravděpodobně displej od největšího konkurenta společnosti Apple

Dlouhodobý konkurent společnosti Apple, společnost Samsung, údajně vyrábí více než 70 % OLED displejů, které se dostanou do řady iPhone 14.

Samsung Display má nyní v řadě iPhonů tak dominantní postavení, že společnosti jako LG Display a BOE hrají výrazně druhé housle. Jedním z důvodů dominantního postavení společnosti Samsung Display je neschopnost společností LG Display a BOE dodávat displeje odpovídající standardům společnosti Apple. První z nich se potýkal s problémy při výrobě OLED panelů určených pro Pro Max, což umožnilo společnosti Samsung Display získat větší podíl na počátku.

Všechny displeje

Pokud jde o společnost BOE, očekávalo se, že bude moci být zodpovědná za více zakázek, ale nevýrazný prodej standardních zařízení iPhone 14 ovlivnil plány společnosti Apple v tomto ohledu. Apple by měl pro iPhone 14 použít více než 120 milionů OLED panelů, přičemž drtivou většinu z nich tvoří panely Samsung – v polovině 80 milionů kusů. Společnost LG Display by měla dodat polovinu z 20 milionů kusů, zatímco BOE jen asi šest milionů.

Samsung Display dodává panely pro všechny čtyři modely iPhone 14 včetně nejlepšího iPhonu ze všech, iPhone 14 Pro Max. Společnost LG Display se však stará pouze o modely iPhone 14 a iPhone 14 Pro Max. Na BOE zbývá převzít zbytek objednávek na iPhone 14.

Právě toto rozdělení pravděpodobně zajistí, že hlavním dodavatelem pro Apple bude tentokrát Samsung, přičemž modely Apple Pro se údajně prodávají mnohem ochotněji než standardní iPhone 14 a iPhone 14 Plus. Apple doufal, že 6,7palcový iPhone 14 Plus se bude prodávat lépe než mnohem menší 5,4palcový iPhone 13 mini, ale podle náznaků tomu tak zatím není.

Zdroj: imore.com